tiistai 26. helmikuuta 2013

Hallituksen esittelyä: Lainaamovastaava Sanni Aalto


Toinen tämän vuoden lainaamovastaavista on Sanni, jonka kantamisura on yksi tämänvuotisen hallituksen pisimpiä.Heippa kaikille!

Olen kolmekymppinen kahden liinassa kannetun lapsen äiti, aktiiviliinailija evp.
Kantamistaipaleeni alkoi vuonna 2007, kun sain toiselta liinailijalta lainaksi pari kudottua kantoliinaa ja kokeilin niitä ensimmäisen liinalapseni ollessa noin parin kuukauden ikäinen. Seuraavaa lasta kannoinkin sitten jo synnärillä liinassa. Nuorimmainen oli hyvin vaativa vauva ja  kantoliina oli hänen kanssaan enemmän kuin tarpeen, jotta pystyin olemaan myös isommalle sisarukselle läsnä samalla kun pienempi sai kaipaamaansa läheisyyttä. Molemmat olivat myös suolioireisia allergikkoja ja oikeastaan ainoa asia, joka vatsavaivoissa auttoi, oli pystyasento ja mahan hellä hieronta, jotka molemmat toteutuvat liinaillessa kuin itsestään.

Liinailu sinänsä on meillä tänäpäivänä hyvin vähäistä, nuorimmainen on varsin itsenäinen tapaus nykyään ja täyttää muutaman päivän päästä kolme vuotta. Onneksi aihepiiriin sentään liittyy muutakin puuhaa, esimerkiksi yhdistys- ja tukihenkilötoiminta. Olen ollut Kantoliinayhdistyksen toiminnassa mukana perustamiskokouksesta lähtien, tänävuonna hallituksen varajäsenenä ja toisena lainaamovastaavana. Olen lisäksi mukana perustamassa Helsinkiin useassa pisteessä toimivaa kantovälinelainaamoa sekä toimin kantoliinaohjaajana, jota varten olen käynyt Die Trageschule Dresdenin kantoliinaohjaajakursseilla. Innolla jo odotan syksyllä olevaa sertifiointikurssia! Kantoliinatukihenkilötoiminta on lähellä sydäntäni ja on ollut todella hienoa päästä kanssakulkijaksi monen perheen kantamistaipaleelle. Tavoitteeni ja motivaationi yhdistystoiminnassa onkin kantamisen aloituskynnyksen alentaminen ja kantamisen tuominen tavalliseksi vaihtoehdoksi muiden lapsenkuljetustapojen rinnalle. Lainaamotoiminnassa nämä kaikki yhdistyvät mukavasti.

Tälle vuodelle erityinen tavoitteeni on, että saisimme yhä suuremman joukon kantajia innostumaan toiminnasta yhteisen tavoitteen eteen. Ei tarvitse olla hallituksessa voidakseen toimia yhdistyksessä, joten tervetuloa mukaan toimintaan kaikki kiinnostuneet! Laita vaikka viestiä tänne blogiin, yhdistyksen Facebook-sivuille tai meiliä hallitus@kantoliinayhdistys.fi Kaikille halukkaille on varmasti tekemistä! Lähiaikoina tulemme esimerkiksi tarvitsemaan opastajia ja muita toimijoita esimerkiksi Lapsimessuille. Voit ilmoittautua mukaan vaikka heti.

Kantamisiin!


* * *

Vielä muutama päivä aikaa liittyä yhdistyksen jäseneksi, jos haluat osallistua Ipanaisen lahjakortin arvontaan! Lue lisää yhdistyksen nettisivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti