keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Hallituksen esittelyä: Tukihenkilövastaava, kannatustuotevastaava Jannica Stelander

Hallituksessa on tänä vuonna kaksi tukihenkilövastaavaa. Maanantaina tutustuimme Anniinaan ja tänään on vuorossa Jannica.

* * *

Olen Jannica Stelander, kahden lapsen (10/09 ja 12/11)  äiti ja asun tällä hetkellä Lahdessa.

Kiinnostuin liinailusta ja vuonna 2007 matkallani Berliinissä jossa näin paljon äitejä jotka vaivattoman näköisesti kantoivat lapsiaan kauniilla kankailla. Tällöin ajatus jäi muhimaan ja tullessani raskaaksi esikoisesta oli itsestään selvää että kantoliinailua kokeillaan heti alusta alkaen. Alkoi vimmattu tiedonhaku, ja tällöin jo huomasin, että lapsen kantaminen on paitsi kätevää, se tekee myös hyvää sekä kantajalle että kannetulle. Vaunuja emme hankkineet laisinkaan ja tämä valinta on toistaiseksi pitänyt, kumpikaan lapsista ei ole rattaissa koskaan ollut.

Esikoisen kanssa myös matkustelimme Eestissä, Saksassa, Belgiassa, Ranskassa ja Thaimaassa ja muutimme vuodeksi Luxembourgiin ja emme kyllä ilman kantovälineitä olisi pärjänneet. Lapsi saa vieraissakin paikoissa nukkua tutussa ja turvallisessa paikassa ja vanhempi on vapaa tulemaan ja menemään kuten tahtoo.

Kannoin esikoista myös koko kuopuksen raskauden ajan ja nykyään kannan joko molempia tai esikoinen kävelee itse. 

Hallituksessa olen nyt toista vuotta. Tänä vuonna vastuualueeseeni kuuluvat kannatustuotteet ja toimin myös toisena tukihenkilövastaavana. Lisäksi toimin kantoliinatukihenkilönä Lahden alueella ja pyrin ylläpitämään aktiivista vertaistukiverkostoa kotipakkakunnallani mm. Facebookin ja säännöllisten liinatreffien avulla.

Tavoitteeni hallituksen jäsenenä on edistää tietoutta ergonomisesta kantamisesta ja olla esimerkkinä siitä että tämä ei ole mitään salatiedettä, vaan ihan varteenotettava vaihtoehto muiden lastenhoitovälineiden rinnalle. Olen myös Trageschule Dresdenin kantoliinaohjaajakoulutuksessa mukana.

- Jannica

* * *
Helmikuun ajan muistuttelemme teitä, armaat lukijat, myös jäseneksi liittymisestä. Helmikuun lopussa nimittäin arvotaan Ipanaisen lahjakortti kaikkien Kantoliinayhdistyksen jäsenten kesken – lue lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti