torstai 29. marraskuuta 2012

Tukihenkilöpäivä ja syyskokous Jyväskylässä 24.11.2012

Lauantaina 24.11.2012 pidettiin Jyväskylässä Kiedo ry:n ja Kantoliinayhdistyksen yhteistyössä järjestämä kantoliinatukihenkilöiden koulutus- ja verkostoitumispäivä.

Päivän ensimmäisessä osiossa osteopaatti Piritta Kuusela kertoi kantajan kehonhuollosta ja näytti muutamia harjoituksia, joilla voi huolehtia hartioiden ja selän vetreydestä.

Hartioiden ja rintarangan vetreytystä


Osteopaatti Piritta Kuusela neuvoo
Osteopaatti Piritta Kuusela näyttää, miten selkää voi huoltaa

Lounastauon jälkeen tutkittiin draaman ja keskustelun keinoin opastettavan kohtaamista. Keskustelussa nousi esiin paljon tärkeitä teemoja tukihenkilöiden yhteistyöstä, erilaisista opastustilanteista, sekä opastettavan tarpeisiin ja tilanteeseen keskittymisestä.  Iltapäivällä keskusteltiin vielä kannettavan turvallisuudesta ja tukihenkilön opastusohjeista.

Näkökulmia opastustilanteeseen


Tauoilla oli aikaa myös liinojen tutkimiseen ja testaamiseen – lainavauvalla tai kantonukella.

Kenellä on vauva, kenellä sidontanukke?
Asiantuntevaa vertailua


Myös kantoliinayhdistyksen kannatustuotteita – töppösiä, liinailulaukkuja, nukenkantoneliöitä – oli saatavilla.

Liinailutöppösiä monessa eri koossa
Yhdistyksen kannatustuotteita


Koulutuspäivän päätteeksi pidettiin vielä yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous, jossa valittiin hallitus vuodelle 2013. Uusi hallitus saatiin kasaan täysimääräisenä ja sulassa sovussa – ehkä ensi vuonna päästään jo äänestämään hallitusta valittaessa? Mukana on sekä sekä hallituskonkareita että uusia innokkaita toimijoita, joten tuleva vuosi näyttää lupaavalta. Uusi hallitus esittäytyy blogissa perusteellisemmin pian järjestäytymiskokouksen jälkeen.


Kiitos vielä kaikille tapahtumaan osallistuneille ja erityisesti Kiedo ry:lle sujuvasti järjestetystä tapahtumasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti