lauantai 10. marraskuuta 2012

Minäkö hallitukseen tai aktiivijäseneksi?

Kantoliinayhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään lauantaina 24.11.2012 Jyväskylässä. Kokouksessa käydään läpi tulevan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä valitaan hallituksen puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet. Hallitukseen ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet.

Mitä hallitus tekee?

Hallitus muun muassa päättää yhdistyksen suunnasta ja toiminnan suurista linjoista, pitää yhteyttä jäseniinsä ja yhteistyökumppaneihin, järjestää tapahtumia yhdessä jäsenistön kanssa. Hallitus pitää kokouksia noin kerran kuukaudessa, ja kokouksissa käsitellään menneitä tapahtumia, suunnitellaan tulevia ja pohditaan suurempia linjoja.

Hallituksessa on yhdistyksen historian aikana ollut puheenjohtajiston, sihteerin ja taloudenhoitajan lisäksi eri vuosina muun muassa jäsensihteeri, www-vastaava, tiedotusvastaava, lainaamovastaava ja tukihenkilövastaava. Lisäksi hallituksessa voi olla varsinaisia jäseniä ja varajäseniä, joilla ei ole mitään nimettyä vastuualuetta.

Voinko minä ryhtyä hallituksen jäseneksi?

Voit, kunhan olet yhdistyksen jäsen ja haluat olla aktiivisesti mukana kehittämässä yhdistyksen toimintaa. On hyvä, jos pystyt olemaan läsnä valtaosassa kokouksista, jotka on tähän mennessä pidetty pääsääntöisesti Helsingissä. Kokemus järjestö- tai yhdistystoiminnasta on tietysti eduksi, mutta kaikkein tärkeintä on into ja halu osallistua, tehdä ja ideoida.

Mitä jos en pääse kokouksiin, mutta haluaisin olla muuten tiiviimmin mukana yhdistystoiminnassa?

Kaudelle 2013 ollaan perustamassa myös aktiivijäsenten rekisteriä. Aktiivijäsen on yhdistyksen jäsen, joka on kiinnostunut tekemään yhdistyksen eteen jotain, mutta ei esimerkiksi välimatkojen tai elämäntilanteensa takia voi sitoutua hallitusvastuuseen tai kokouksissa läsnäoloon.

Esimerkiksi lainaamo- tai tukihenkilötoiminnan kehittämisestä kiinnostuneet voivat ryhtyä aktiivijäseniksi, samoin oman alueensa aluevastaavan tehtävistä kiinnostuneet ja kantoliinatukihenkilöt. Aktiivijäsentoiminta on vielä alkuvaiheessa, joten ideat ja innostus ovat erittäin tervetulleita.

Olen kiinnostunut hallituspaikasta tai aktiivijäsenyydestä, mutta en pääse paikalle syyskokoukseen. Mitä teen?

Voit ottaa yhteyttä puheenjohtajaan, puheenjohtaja at kantoliinayhdistys.fi, ja kysellä lisätietoja tai kertoa kiinnostuksestasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti