tiistai 6. marraskuuta 2012

Kantoliinapäivä 2012

Kantoliinaviikolla järjestettiin Helsingissä Kantoliinapäivä, jonka aikana osallistujat pääsivät tutustumaan kantovälineiden syntyprosesseihin sekä tutkimaan eri kantovälineitä omin kätösin.

Aamupäivällä Didymoksen toimitusjohtaja Tina Hoffmann kertoi yrityksensä liinantekoprosessista. Didymoksella on juhlavuosi – Tina Hoffmannin äiti Erika Hoffmann perusti Didymoksen 40 vuotta sitten. Kuvaesityksen ja kertomuksen lisäksi mukana oli näytepaloja erilaisista kudontakokeiluista, ja näitä paloja osallistujat pääsivät tutkimaan ja hypistelemään.

Didymoksen Tina Hoffmann ja WohveliWrapsin Laura Lindahl

Iltapäivällä WohveliWrapsin Laura Lindahl kertoi kokemuksiaan kantovälineiden tekemisestä.
Olkahihnojen kiinnityksen asettelu ja Laura Lindahl

Kuten asiaan kuuluu, mukana oli myös useampia liinavauvoja, ja välillä yleisöä tuntui olevan yhtä paljon verhon molemmilla puolella, kun pienet kyytiläiset kaipasivat hytkyttelyä.
Kantoliinapäivässä liinat olivat paitsi katseltavina, myös työjuhtina.

Lauran esityksen jälkeen päästiin tutkimaan liinoja lähietäisyydeltä. Osallistujia oli etukäteen pyydetty ottamaan mukaan omia liinojaan, ja tämä yhteispino olikin aika vakuuttava ilmestys.
Kantoliinapäivän yhteispino
Kun liinat oli saatu jaoteltua materiaaleittain – puuvilla, pellavasekoite, silkkisekoite ja niin edelleen – päästiin asiaan, eli hypistelyyn ja vertailuun. Myös päivän alustajat Tina Hoffmann ja Laura Lindahl olivat innolla mukana tutkimassa liinoja.


Pellavapöydän ääressä
Hypistelyä

Kiitos vielä kerran kaikille mukana olleille ja erityisesti luennoitsijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti