tiistai 2. lokakuuta 2012

4 tapaa levittää kantamisen ilosanomaa

Monet ergonomista kantamista kokeilleet ovat huomanneet, miten paljon iloa ja hyötyä kantamisesta on arjessa, ja haluavat levittää kantamisen ilosanomaa kaikille muillekin. Ensi viikolla, eli Kansainvälisen kantoliinaviikon aikana, on loistava aika lisätä kantamisen näkyvyyttä ja tietoisuutta. Tässä neljä tapaa, joilla juuri sinä voit edistää ergonomisen kantamisen asiaa kantoliinaviikolla ja senkin jälkeen.

1. Kanna.

Kanna lastasi ylpeänä, sekä kotona että julkisesti. Jos sinulla ei ole omaa kantovälinettä, ota yhteyttä alueesi liinalainaamoon. Jos olet epävarma siitä, meneekö sidonta tai reppu oikein, käy katsomassa ohjeita kantoliinan sitomiseen tai ota yhteyttä kantoliinatukihenkilöön. Jos olet jo kantanut kotona, mutta et ole uskaltautunut kodin ulkopuolelle pelkällä kantovälineellä, kantoliinaviikko on hyvä aika kokeilla vaikkapa kauppa- tai kahvilareissua ilman vaunuja tai rattaita. Yhdistyksen sivuilta löytyy vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, kuten lapsen vaatetukseen kannettaessa.

2. Vie tietoa.

Jos kantoliinaviikolle osuu neuvolakäynti, mieti haluaisitko mennä neuvolaankin kantovälineellä. Lisäksi voit tulostaa esitteen kantamisesta ja kysyä neuvolahoitajaltasi, mihin ilmoitustaululle esitteen voi viedä. Neuvoloissa on hyvin vaihtelevasti tietoa kantamisesta, joten voi olla, että pääset kertomaan enemmänkin siitä, miksi ja miten lasta voi kantaa. Kantoliinayhdistyksen sivuilta löydät tietoa sekä linkkejä ja artikkeleita kantamisesta, joten myös yhdistyksen sivuista kannattaa vinkata neuvolassa.

3. Käy opastamassa tai oppimassa.

Kantoliinayhdistyksen jäsenet pitävät kantovälineopastuksia ja muita tapahtumia kantoliinaviikolla ympäri maata. Osallistumalla tapahtumiin tapaat muita kantamisesta kiinnostuneita ja voit oppia lisää kantamisesta.

Jos olet yhdistyksen jäsen, voit halutessasi sopia vaikkapa perhekerhoosi tai -kahvilaasi tälle syksylle kantovälineopastuksen ja ilmoittaa siitä jäsensihteerille sähköpostitse. Jos haluat järjestää paikkakunnallasi isomman tapahtuman yhdistyksen nimissä, ota silloinkin yhteyttä jäsensihteeriin niin suunnitellaan tilaisuutta yhdessä!

4. Kerro kantamistarinasi.

Kantoliinayhdistys kerää edelleen tarinoita kantamisesta ja kantamisperinteistä Perinteet kantavat -teemaan liittyen. Kerro oman perheesi kantamisen taipaleesta, ensimmäisestä kantovälineestä, perintöliinoista tai vaikkapa jokapäiväisestä päiväkotimatkan liinailusta kommenteissa tai Facebookin puolella. Liitä mukaan nimimerkki, jolla tarinan saa julkaista yhdistyksen blogissa kantoliinaviikon aikana.

Keksitkö vielä jonkun tavan edistää ergonomista kantamista liinaviikolla? Kerro ideasi kommenteissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti