torstai 11. lokakuuta 2012

Kantoliinaviikko: Liinaillen bänditreeneihin


Kantoliinaviikon kunniaksi julkaisemme blogissa lukijoiden ja jäsenten kantamistarinoita.

* * *
"Liinaillen bänditreeneihin"

Meidän perheen liinaperinteisiin on kuuluneet bänditreenireissut. Bänditreeneissä halusin ruveta käymään heti kun oma vointi synnytyksen jälkeen antoi myöten, koska bändikuvioita oli tuossa vaiheessa takana melkein kymmenen vuotta. Esikoinen ei kuitenkaan huolinut ruokaa pullosta kolmen kuukauden iän ylitettyään, joten en voinut olla poissa kotoa paria tuntia pitempään. Treenikämppä oli myös sen verran kaukana, että syöttöväli olisi melkein tullut täyteen pelkistä matkoista.

Teimme siis bänditreenipäivistä koko perheen retkiä – minä, vauva ja isi menimme yhtä matkaa treenikämpälle. Kämppä oli kaksi kerrosta maan alla ja hissi oli kaukana ja vaikea – vaunuja kokeiltiin tähän tarkoitukseen kerran ja siirryttiin suosiolla liinaan. Treenikselle päästyämme minä syötin vauvan, ja sitten isi kietaisi vauvan liinaan ja lähti kävelemään kaupungille treenien ajaksi. Parin tunnin päästä, kun vauva alkoi olla hermostuneen oloinen, isi ja vauva tulivat takaisin treenikämpälle varikkopysähdykselle eli syötölle ja vaipatuksille. Sillä aikaa kun isi röyhtäytti ja vaihtoi vaippaa, ehdimme soittaa vielä pari kappaletta ja sopia seuraavat treenit ennen kotimatkaa.

Esikoinen kasvoi ja alkoi pärjätä isin kanssa kotona ilman maitovarastoja, joten liinatreenireissut jäivät. Kunnes sitten kuopus syntyi, ja oli yhtä skeptinen pulloruoan suhteen kuin edellinenkin. Nyt bänditreenireissut ovat taas palanneet kuvioihin – tosin vähän harvempina, kun myös esikoiselle pitää saada hoito järjestymään treenien ajaksi. Vauvalle on myös toki olemassa kuulosuojaimet, siltä varalta että isi ja vauva haluavat odottaa käytävän sijaan treeniksellä sisällä, kun soitamme viimeiset biisit.

Treenikämppä on vaihtunut, mutta sattumalta tällekin treenikselle kuljetaan kapeita ja jyrkkiä portaita kellariin. Vaunujen treenikämpälle viemistä ei tällä kierroksella edes harkittu.

Nimim. Laulaja

* * *

Liinaviikko on puolessavälissä, ja vielä on monta päivää aikaa viedä liinailun ilosanomaa eteenpäin! Oletko sinä jo kokeillut jotain uutta perinnettä tällä viikolla? Kerro kommenteissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti